Pita's met kalkoenshoarma, geroosterde aubergine en yoghurt-muntsaus

Niet je doorsnee pita, deze originele pitabroodjes gevuld met kalkoenshoarma, met za'atar geroosterde aubergine en een zalig yoghut-munt-knoflooksausje. Hier ga je van genieten!
Ingrediënten

aubergine

za'atar

knoflook

magere Griekse yoghurt

munt

ui

kalkoenshoarma

pitabroodje

tomaat
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in plakken. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aubergineplakken. Bestrijk met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Bestrooi met de za'atar. Leg er de ongepelde knoflook bij. Zet 15-20 minuten in de oven, tot de aubergineplakken gaar zijn.
- Doe de Griekse yoghurt in een kommetje. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Meng de munt, extra vierge olijfolie, peper en zout door de yoghurt.
- Snij de ui in halve ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de uiringen toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de kalkoenshoarma toe. Roerbak 5-6 minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
- Warm de pitabroodjes op in een antikleefpan zonder vetstof of een broodrooster. Bewaar ze onder aluminiumfolie.
- Haal het ongepelde teentje knoflook uit de oven. Verwijder het velletje. Plet het zachtgeworden vruchtvlees met een vork. Meng door de yoghurt-muntsaus. Snij de tomaat in plakjes.
- Snij de pitabroodjes open en vul ze op met plakjes geroosterde aubergine, plakjes tomaat en de kalkoenshoarma. Werk af met het yoghurt-muntsausje en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 aubergine
- 2 kl za'atar
- 1 teentje knoflook
- 1 potje magere Griekse yoghurt
- 10 g munt
- 1 ui
- 300 g kalkoenshoarma
- 4 pitabroodjes
- 1 tomaat
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 934 kcal
- Koolhydraten 75.92 g
- Suikers 19.72 g
- Vetten 34.36 g
- Verzadigde vetten 5.35 g
- Eiwitten 43.95 g
- Vezels 9.01 g
Allergenen Sesam, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.