Pita's met geroosterde bloemkool, courgette en frisse looksaus
Hou je van vegetarisch en hou je van verrassend? Dan hebben we een heerlijk gerecht voor jou in petto! Heerlijke kruidige gemarineerde en geroosterde bloemkool en courgette serveren we samen in pitabroodjes, met een frisse looksaus erbij. Een echte aanrader!
Ingrediënten
bloemkool
courgette
knoflook
komijn
paprikapoeder
amandelschilfer
magere yoghurt
pitabroodje
lente-uitje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Snij de courgette in balkjes. Pers de knoflook. Meng de olijfolie in een kom, samen met de helft van de knoflook, de helft van de komijn, het paprikapoeder, peper en zout. Hussel de groenten door deze dressing en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om. Bestrooi 5 minuten voor de eindtijd de groenten met de amandelschilfers.
- Meng de rest van de knoflook met de yoghurt, de extra vierge olijfolie en de rest van de komijn in een kommetje. Kruid met peper en zout.
- Warm de pitabroodjes op in een antikleefpan zonder vetstof of broodrooster. Snij ze half open en hou warm onder aluminiumfolie. Snij de lente-uitjes in ringen.
- Proef of de groenten beetgaar zijn. Serveer de groenten met de pitabroodjes, besprenkel met de yoghurtdressing en werk af met lente-uitjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ bloemkool
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 2 kl komijn
- 1 kl paprikapoeder
- 2 el amandelschilfers
- 1 potje magere yoghurt
- 4 pitabroodjes
- 2 lente-uitjes
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 779 kcal
- Koolhydraten 92.27 g
- Suikers 20.94 g
- Vetten 32.02 g
- Verzadigde vetten 4.58 g
- Eiwitten 25.33 g
- Vezels 11.21 g
Allergenen Noten, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.