Pita 'sabich' met geroosterde aubergine

Pita 'sabich' met geroosterde aubergine

Sabich is een vaste waarde uit de Israëlische keuken. Daar zijn ze echt wild van dit lekkere broodje met aubergine, een ei, groentjes en een frisse dressing. Heerlijk op een warme avond, moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in ronde plakken van 1 cm en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en leg er de ongepelde knoflook bij. Zet 15 minuten in de oven, keer halverwege om. Leg er de laatste 5 minuten de pitabroodjes bij.
  • Breng water aan de kook. Pel en snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje. Overgiet de ui met het kokend water.
  • Breng nog een potje met water en de eieren aan de kook. Kook hard in 10 minuten.
  • Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
  • Snij de little gem in reepjes. Snij de tomaat in blokjes. Snij de aangegeven hoeveelheid komkommer in blokjes.
  • Haal de ongepelde knoflook uit de oven en duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er de knoflook, de extra vierge olijfolie en peper en zout door.
  • Pel de eieren en snij in 4. Snij de pitabroodjes open en vul met sla, de plakjes aubergine, komkommer, tomaat, stukjes ei, werk af met de yoghurtdressing en de gemarineerde rode ui. Serveer samen met de rest van de groenten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1½ aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 4 pita­broodjes
  • ½ rode ui
  • 2 bio-eieren
  • 1 little gem
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 1 potje magere Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte­wijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 687 kcal
  • Koolhydraten 75.16 g
  • Suikers 21.47 g
  • Vetten 29.79 g
  • Verzadigde vetten 6.02 g
  • Eiwitten 24.12 g
  • Vezels 11.18 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.