Pita met veggie shoarma en rodekoolsla

Pita met veggie shoarma en rodekoolsla

Zin in 'snackbar eten', maar dan liefst wat gezonder? Wij hebben een heerlijke en originele suggestie: veggie shoarma met verrassende rodekoolsla in een pitabroodje. Je zal verrast zijn hoe lekker dat is, en ook nog eens heel snel klaar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
rodekool
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
sojareepjes shoarma
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes, een slakom en een antikleefpan klaar.
  • Schil en snij de appel in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng de rodekool, rozijnen, de blokjes appel, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, de helft van de fijngehakte peterselie en peper en zout in een slakom. Dit is de rodekoolsla. Zet koud weg.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm er de pitabroodjes in op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Hou de pitabroodjes warm in aluminiumfolie.
  • Verhit de olijfolie in de antikleefpan en roerbak de sojareepjes shoarma gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Snij de pitabroodjes open en doe er wat rucola en rodekoolsla in. Vul op met de sojareepjes shoarma en serveer er de rest van de rucola en de rodekoolsla bij. Overstrooi met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ appel
  • 10 g blad­peterselie
  • 250 g rodekool
  • 30 g rozijnen
  • 4 pita­broodjes
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 748 kcal
  • Koolhydraten 75.43 g
  • Suikers 26.17 g
  • Vetten 22.37 g
  • Verzadigde vetten 3.46 g
  • Eiwitten 48.58 g
  • Vezels 8.5 g

Allergenen Gluten, Mosterd, Selderij, Soja, Sulfiet, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.