Pita met 'pulled' oesterzwammen

Pita met 'pulled' oesterzwammen

Wat een vondst, deze 'pulled' oesterzwammen. Het doet wat aan 'pulled pork' denken, maar dan in een heerlijke vegetarische versie! We maken er pita's mee, gevuld met de pulled oesterzwammen, gemarineerde sjalot en een zalig looksausje en ook nog een slaatje erbij. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
oesterzwam
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
gerookt paprikapoeder
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes. Meng de olijfolie met de sojasaus, ketchup, het gerookte paprikapoeder, de honing, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en peper en zout in een kom. Meng er de reepjes oesterzwammen door.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de oesterzwammen. Leg aan de zijkant van de bakplaat de ongepelde knoflook. Zet 15 minuten in de oven, tot de oesterzwammen goudbruin en krokant gebakken zijn.
  • Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de sjalot in fijne ringen. Schenk het kokende water over de sjalot en laat even staan. Meng de wittewijnazijn met de suiker in een kommetje. Giet het water van de sjalot af en voeg ze toe aan de wittewijnazijn met suiker. Laat marineren.
  • Snij de little gem in reepjes. Halveer de kerstomaten. Leg de pitabroodjes op een aparte bakplaat en laat ze 5 minuten mee warmen in de oven, of warm ze op in een broodrooster.
  • Meng de mayonaise met de yoghurt, de extra vierge olijfolie, peper en zout. Haal de knoflook uit de oven en duw het zachte vruchtvlees uit het velletje. Plet met een vork en meng door de yoghurtsaus.
  • Haal de pitabroodjes uit de oven en snij ze open.
  • Haal de oesterzwammen uit de oven. Vul de pitabroodjes met wat sla, de pulled oesterzwammen, gemarineerde sjalot en de yoghurtsaus. Serveer er de rest van de sla met de kerstomaatjes en yoghurtsaus bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g oesterzwammen
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 stick honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 little gems
  • 125 g kers­tomaten
  • 4 pita­broodjes
  • ½ potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el mayonaise
  • 2 el witte­wijnazijn
  • 1 kl ketchup
  • 2 kl suiker
  • ¼ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 711 kcal
  • Koolhydraten 71.35 g
  • Suikers 19.91 g
  • Vetten 38.03 g
  • Verzadigde vetten 5.76 g
  • Eiwitten 16.7 g
  • Vezels 12.72 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Ei, Mosterd, Sulfiet, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.