Pita met kalkoenshoarma, looksaus en salade

Pita, het is een heerlijke guilty pleasure en een favoriete afhaalmaaltijd bij velen. Maar eigenlijk is het zo gemakkelijk om zelf te maken, en dan weet je wat erin zit! Lekker sappige kalkoenshoarma met een frisse homemade looksaus en crunchy salade. Laat het smaken!
Ingrediënten

ijsbergsla

tomaat

knoflook

magere yoghurt

komijn

pitabroodje

kalkoenshoarma
Bereidingswijze
- Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Snij de tomaten in plakjes. Pers de knoflook. Doe de yoghurt, mayonaise, knoflook en komijn in een kommetje en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Dit is de looksaus.
- Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm de pitabroodjes op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Hou warm onder aluminiumfolie.
- Verhit de olijfolie in de antikleefpan en roerbak de kalkoenshoarma 6-8 minuten. Kruid met peper en zout.
- Snij de pitabroodjes open en vul ze met een beetje ijsbergsla, kalkoenshoarma en werk af met de looksaus. Serveer samen met de rest van de ijsbergsla, tomaten en looksaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ ijsbergsla
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 potje magere yoghurt
- 1 kl komijn
- 4 pitabroodjes
- 300 g kalkoenshoarma
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 3 el mayonaise
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 857 kcal
- Koolhydraten 60.98 g
- Suikers 8.29 g
- Vetten 34.85 g
- Verzadigde vetten 4.41 g
- Eiwitten 41.59 g
- Vezels 5.01 g
Allergenen Mosterd, Soja, Lactose, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.