Pita met kalkoenshoarma en coleslaw
Een pita, dat kan zo smaken, toch? We maken een overheerlijke versie klaar met kalkoenshoarma, met daarbij een frisse coleslaw met rozijntjes en appel. Een verrassende en smaakvolle combinatie. Deze pita maak je in een wip klaar, geweldig toch?
Ingrediënten
appel
krulpeterselie
wittekool
rozijn
ijsbergsla
pitabroodje
kalkoenshoarma
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes, een slakom en een antikleefpan klaar.
- Schil en snij de appel in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng de wittekool, rozijnen, de helft van de fijngehakte peterselie, de blokjes appel, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een slakom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
- Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm er de pitabroodjes in op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Hou de pitabroodjes warm in aluminiumfolie.
- Verhit de olijfolie in de antikleefpan en roerbak de kalkoenshoarma 6-8 minuten. Kruid met peper en zout.
- Snij de pitabroodjes open en doe er wat ijsbergsla in. Vul op met de kalkoenshoarma en serveer er de rest van de ijsbergsla en de coleslaw bij. Overstrooi met de rest van de peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ appel
- 10 g krulpeterselie
- 200 g wittekool
- 30 g rozijnen
- ½ ijsbergsla
- 4 pitabroodjes
- 300 g kalkoenshoarma
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- 1 kl suiker
- 2 el mayonaise
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 853 kcal
- Koolhydraten 75.21 g
- Suikers 25.82 g
- Vetten 28.23 g
- Verzadigde vetten 3.46 g
- Eiwitten 39.64 g
- Vezels 8.32 g
Allergenen Mosterd, Soja, Gluten, Sulfiet, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.