Pita met kalkoenshoarma en coleslaw

Pita met kalkoenshoarma en coleslaw

Een pita, dat kan zo smaken, toch? We maken een overheerlijke versie klaar met kalkoenshoarma, met daarbij een frisse coleslaw met rozijntjes en appel. Een verrassende en smaakvolle combinatie. Deze pita maak je in een wip klaar, geweldig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
wittekool
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
ijsbergsla
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
kalkoen­shoarma

Bereidingswijze

  • Schil en snij de appel in fijne blokjes. Snij de peterselie fijn. Meng de wittekool, rozijnen, de helft van de fijngesneden peterselie, de blokjes appel, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een kom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
  • Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm er de pitabroodjes in op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Houd de pitabroodjes warm in aluminiumfolie.
  • Verhit de olijfoile in de antikleefpan en bak de kalkoenshoarma gaar. Kruid met peper en zout.
  • Snij de pitabroodjes open en doe er wat ijsbergsla in. Vul op met de kalkoenshoarma en serveer er de rest van de ijsbergsla en de coleslaw bij. Overstrooi met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ appel
  • 10 g krul­peterselie
  • 200 g wittekool
  • 30 g rozijnen
  • ½ ijsbergsla
  • 4 pita­broodjes
  • 300 g kalkoen­shoarma

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 967 kcal
  • Koolhydraten 96.57 g
  • Suikers 27.26 g
  • Vetten 29.19 g
  • Verzadigde vetten 3.7 g
  • Eiwitten 43.62 g
  • Vezels 9.52 g

Allergenen Mosterd, Soja, Gluten, Sulfiet, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.