Pita met kalkoengyros, looksaus en salade

Pita met kalkoengyros, looksaus en salade

Pita, het is een heerlijke guilty pleasure en een favoriete afhaalmaaltijd bij velen. Maar eigenlijk is het zo gemakkelijk om zelf te maken, en dan weet je wat erin zit! Lekker sappig kalkoengyros met een frisse homemade looksaus en crunchy salade. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ijsbergsla
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
kalkoengyros

Bereidingswijze

  • Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Snij de tomaten in plakjes. Pers de knoflook. Doe de yoghurt, mayonaise, knoflook en komijn in een kom en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm de pitabroodjes op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de olijfolie in de antikleefpan en roerbak het kalkoengyros 6-8 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Snij de pitabroodjes open en vul ze op met een beetje ijsbergsla, kalkoengyros en werk af met de looksaus. Serveer samen met de rest van de ijsbergsla, tomaten en looksaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 4 pita­broodjes
  • 300 g kalkoengyros

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 878 kcal
  • Koolhydraten 87.06 g
  • Suikers 9.8 g
  • Vetten 40.38 g
  • Verzadigde vetten 10.85 g
  • Eiwitten 39.13 g
  • Vezels 6.28 g

Allergenen Mosterd, Soja, Lactose, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.