Pita met falafelkoekjes, koolsla en looksaus

Pita met falafelkoekjes, koolsla en looksaus

Falafel zijn heerlijke vegetarische hapjes uit het Midden-Oosten op basis van kikkererwten. Elke vegetariër zal ze wel heel goed kennen. Deze falafelkoekjes lenen zich perfect om te serveren in een pitabroodje, met een lekkere koolsla en looksaus erbij. Zoveel lekkerder dan afhaaleten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
koolrabi
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
mayonaise

Bereidingswijze

  • Laat de kikkererwten uitlekken. Hak de koriander fijn. Doe de kikkererwten, fijngehakte koriander, komijn, de bloem en een snuifje peper en zout in een kom en plet fijn met een pureestamper. Je kan alles ook in een keukenrobot doen en blenden. Als het deeg te droog is, voeg dan wat olijfolie toe. Vorm per persoon 4 bolletjes van de mengeling en duw plat met je handen.
  • Verhit een antikleefpan en leg de pitabroodjes erin. Laat ze opwarmen, schep dan uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie Verhit de arachideolie in de antikleefpan en bak de falafelburgers aan beide kanten tot ze goudgeel zijn.
  • Schil de wortelen en de koolrabi en rasp ze fijn. Snij ook de selder heel fijn. Schil de appel en rasp fijn tot aan het klokhuis. Meng de wortelen, de koolrabi, de selder en de appel met de yoghurt en kruid met peper en zout.
  • Pers de knoflook en meng met de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  • Snij de pitabroodjes open en vul ze met de koolsla. Leg er per pitabroodje 2 falafelkoekjes bij en serveer, samen met de looksaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 blik kikkererwten
  • 10 g koriander
  • 1 kl komijn
  • 4 pita­broodjes
  • 2 wortelen
  • ½ koolrabi
  • 1 stengel selder
  • ½ appel
  • ½ potje magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el mayonaise

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1019 kcal
  • Koolhydraten 124.77 g
  • Suikers 15.54 g
  • Vetten 35.81 g
  • Verzadigde vetten 5.54 g
  • Eiwitten 37.48 g
  • Vezels 25.87 g

Allergenen Gluten, Selderij, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.