Pita met falafelkoekjes, koolsla en looksaus
Falafel zijn heerlijke vegetarische hapjes uit het Midden-Oosten op basis van kikkererwten. Elke vegetariër zal ze wel heel goed kennen. Deze falafelkoekjes lenen zich perfect om te serveren in een pitabroodje, met een lekkere koolsla en looksaus erbij.
Ingrediënten
kikkererwten
koriander
komijn
pitabroodje
wortel
selder
appel
wittekool
magere yoghurt
knoflook
Bereidingswijze
- Laat de kikkererwten uitlekken. Hak de koriander fijn. Doe de kikkererwten, fijngehakte koriander, komijn, de bloem en een snuifje peper en zout in een kom en plet fijn met een pureestamper. Je kan ook alles in een keukenrobot doen en mixen. Wanneer het deeg te droog is, voeg dan wat olijfolie toe. Vorm per persoon 4 bolletjes van de mengeling en duw plat met je handen.
- Verhit een antikleefpan en leg de pitabroodjes erin. Laat ze opwarmen, schep dan uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie (of warm ze op in een broodrooster). Verhit de arachideolie in de antikleefpan en bak de falafelburgers aan beide kanten tot ze goudgeel zijn.
- Schil de wortelen en rasp ze fijn. Snij ook de selder heel fijn. Schil de appel en rasp fijn tot aan het klokhuis. Meng de wortelen, de wittekool, de selder en de appel met de yoghurt en kruid met peper en zout.
- Pers de knoflook en meng met de mayonaise. Kruid met peper en zout.
- Snij de pitabroodjes open en vul ze met de koolsla. Leg er per pitabroodje 2 falafelkoekjes bij en serveer, samen met de looksaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 blik kikkererwten
- 10 g koriander
- 1 kl komijn
- 4 pitabroodjes
- 2 wortelen
- 1 stengel selder
- ½ appel
- 100 g wittekool
- ½ potje magere yoghurt
- 1 teentje knoflook
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 1 el bloem
- 3 el mayonaise
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 866 kcal
- Koolhydraten 98.96 g
- Suikers 19.43 g
- Vetten 35.02 g
- Verzadigde vetten 5.3 g
- Eiwitten 29.64 g
- Vezels 21.16 g
Allergenen Gluten, Selderij, Lactose, Pinda, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.