Pita met falafel, baba ganoush en feta-tomatensalade

Pita met falafel, baba ganoush en feta-tomatensalade

Baba ganoush is een heerlijke saus op basis van gepofte aubergine. Deze zachte saus serveer je in een geroosterd pitabroodje met krokante falafels en een frisse feta-tomatensalade erbij. Gemakkelijk en echt overheerlijk. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
falafel
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
komijn

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Prik gaatjes in de aubergine(s) met een vork en snij overlangs in twee. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de aubergines met de snijkant naar beneden en de ongepelde knoflook op. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de tomaat in fijne blokjes. Hak de bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Doe alles samen in een kom en voeg de wittewijnazijn, de helft van de extra vierge olijfolie en peper en zout toe. Schep door elkaar.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Leg de falafels bij de aubergine. Zet de bakplaat nog 10 minuten in de oven.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm er de pitabroodjes in op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Hou de pitabroodjes warm in aluminiumfolie.
  • Haal de aubergines uit de oven en hol ze uit met een lepel. Duw de knoflook uit het velletje. Doe het vruchtvlees van de aubergines, samen met de zachte knoflook, de komijn, de rest van de extra vierge olijfolie, peper en zout in een kom en mix met een staafmixer tot een egale puree. Dit is de baba ganoush.
  • Snij de pitabroodjes open. Vul ze met de baba ganoush, de falafels en de tomaten-fetasalade en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta
  • 12 falafels
  • 4 pita­broodjes
  • 1 kl komijn

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 680 kcal
  • Koolhydraten 73.57 g
  • Suikers 10.12 g
  • Vetten 30.56 g
  • Verzadigde vetten 10.72 g
  • Eiwitten 24.49 g
  • Vezels 8.16 g

Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.