Pita met cevapcici (worstjes) en looksaus

Cevapcici zijn worstjes van gehakt, afkomstig uit de Balkan-landen. Deze kruidige worstjes worden er al sinds de Middeleeuwen gegeten en doen wat denken aan kefta uit het Midden-Oosten! Wij vinden het in ieder geval een heerlijke ontdekking en leuke verrassing: ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken. Dit moet je proberen!
Ingrediënten

rode ui

bladpeterselie

knoflook

gemengd gehakt

gerookt paprikapoeder

magere yoghurt

little gem

tomaat

pitabroodje
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook. Pel en snij de rode ui in fijne halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en voeg de wittewijnazijn en de suiker toe. Roer goed om en laat marineren.
- Snij de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook. Doe het gemengd gehakt in een grote kom, samen met het gerookt paprikapoeder, de bloem, de helft van de knoflook, de bladpeterselie en peper en zout. Meng goed en vorm er met vochtige handen worstjes van ca. 10 cm van.
- Meng de rest van de knoflook met de mayonaise en de yoghurt. Kruid met peper en zout.
- Snij de little gem in reepjes. Snij de tomaat in plakjes. Verhit een grillpan en grill de pitabroodjes (of warm ze op in een broodrooster), hou warm in aluminiumfolie.
- Bestrijk de gehaktworstjes met de olijfolie en bak ze rondom in de grillpan.
- Haal de rode ui uit de marinade. Snij de pitabroodjes open en serveer met de cevapcici, little gem, de rode ui, plakjes tomaat en het looksausje.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ rode ui
- 10 g bladpeterselie
- 2 teentjes knoflook
- 300 g gemengd gehakt
- 1 kl gerookt paprikapoeder
- ½ potje magere yoghurt
- 2 little gems
- 1 tomaat
- 4 pitabroodjes
Uit jouw keuken
- 1½ el olijfolie
- 3 el mayonaise
- 1 el bloem
- 2 el wittewijnazijn
- 2 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 1013 kcal
- Koolhydraten 94.39 g
- Suikers 16.93 g
- Vetten 51.1 g
- Verzadigde vetten 12.28 g
- Eiwitten 42.6 g
- Vezels 7.18 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Ei, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.