Pita kalkoenshoarma met tzatziki

Pita kalkoenshoarma met tzatziki

Pita is de uithaalmaaltijd bij uitstek. Maar het is zo gemakkelijk zelf te maken, zeker met dit supersnel recept. Heerlijk krokante pitabroodjes met sappig kalkoenshoarma en een lekker én gezond looksausje erbij, met komkommer, yoghurt en munt. In 15 minuten klaar, zo snel kan je niet naar de pitabar lopen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
kalkoen­shoarma
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, rasp, vergiet, mes, kommetje en een pan klaar.
  • Rasp de komkommer. Leg in een vergiet, bestrooi met zout en laat uitlekken. Snij de tomaat in plakjes. Snij de rode ui in plakjes. Pers de knoflook. Hak de munt fijn.
  • Warm de pitabroodjes op in een broodrooster. Bewaar ze onder aluminiumfolie.
  • Verhit de olijfolie in de pan en roerbak de kalkoenshoarma. Dep ondertussen de komkommer droog met keukenpapier. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er de uitgelekte komkommer, knoflook, munt en peper door.
  • Snij de pitabroodjes open. Schep er wat van de gebakken shoarma in en verdeel er de plakjes tomaat en rode ui over. Serveer met de tzatziki.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 4 pita­broodjes
  • 300 g kalkoen­shoarma
  • 1 potje magere Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 756 kcal
  • Koolhydraten 69.08 g
  • Suikers 18.51 g
  • Vetten 18.97 g
  • Verzadigde vetten 3.16 g
  • Eiwitten 41.95 g
  • Vezels 5.85 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.