Pita flatbreads met hummus, geroosterde wortel en feta

Pita flatbreads met hummus, geroosterde wortel en feta

Wauw, er gebeurt hier héél veel op het bord! Krokante pizzabroodjes als bodem, daarop een laagje heerlijk romige hummus, geroosterde wortelen en zoete rode ui met honing en ras el hanout en krokante walnoten en frisse feta om het geheel af te werken. Deze flatbreads neem je best vast in je handen om zo op te eten. Genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
tahin
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
pita­broodje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en snij in balkjes. Pel en halveer de rode ui en snij in dikke plakken. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortelbalkjes en rode ui hierover. Kruid royaal met peper en zout, druppel er de honing over, de ras el hanout en besprenkel met de helft van de olijfolie. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Laat de kikkererwten uitlekken. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom (of keukenrobot), samen met de tahin, het citroensap, de extra vierge olijfolie, de komijn en peper en zout. Mix tot een romige massa met een staafmixer of in de keukenrobot. Voeg eventueel enkele koffielepels water toe tot je een mooie egale massa verkrijgt. Dit is de hummus.
  • Hak de bladpeterselie fijn. Hak de walnoten grof. Verkruimel de feta.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de pitabroodjes krokant aan beide kanten.
  • Haal de geroosterde wortelen en rode ui uit de oven. Bestrijk de bovenkant van de pitabroodjes met de hummus en schik er de wortelen en rode ui op. Overstrooi met de walnoten, bladpeterselie, verkruimelde feta en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 6 wortelen
  • 1 rode ui
  • 1 stick honing
  • 1 kl ras el hanout
  • 1 blik kikkererwten
  • ½ citroen
  • 2 el tahin
  • 1 kl komijn
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g walnoten
  • 100 g feta
  • 4 pita­broodjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1171 kcal
  • Koolhydraten 105.12 g
  • Suikers 26.93 g
  • Vetten 59.9 g
  • Verzadigde vetten 14.07 g
  • Eiwitten 41.62 g
  • Vezels 28.96 g

Allergenen Sesam, Noten, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.