Pilaf van bulgur met courgette en mozzarella

Pilaf van bulgur met courgette en mozzarella

Pilaf van bulgur met baharat klinkt misschien wat exotisch in de oren, maar het is eigenlijk gewoon een Midden-Oosterse versie van de alom bekende Italiaanse salade caprese met mozzarella, tomaat en basilicum. Baharat is een typische Arabische kruidenmengeling die dit lekkere vegetarische gerecht extra smaak en pit geeft. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
baharat
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
mozzarella bolletje

Bereidingswijze

  • Snij de courgette overlangs in 2 en snij in plakjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de plakjes courgette gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout en schep uit de pan.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui aan gedurende 4 minuten. Voeg dan de knoflook en de baharat toe. Laat 1 minuut meebakken en voeg de tomatenblokjes toe. Schep goed om.
  • Voeg nu de bulgur en per persoon 150 milliliter water toe. Verkruimel er de groentebouillon bij en roer goed om. Breng aan de kook en laat 12-15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snij ondertussen de basilicum in reepjes.
  • Schep de gebakken courgette door de bulgur en kruid met peper en zout. Serveer met de mozzarellabolletjes en fijngesneden basilicum erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl baharat
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 150 g bulgur
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 10 g basilicum
  • 150 g mozzarella bolletjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 694 kcal
  • Koolhydraten 69.42 g
  • Suikers 16.36 g
  • Vetten 29.63 g
  • Verzadigde vetten 9.94 g
  • Eiwitten 31.02 g
  • Vezels 14.25 g

Allergenen Gluten, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.