Piccata van kip met citroen-kappertjessaus en gepofte kerstomaatjes

Piccata van kip met citroen-kappertjessaus en gepofte kerstomaatjes

Traditioneel eten we piccatasaus met kalfsvlees, maar heb je het al eens met kip geproefd? Even lekker, beloofd! Een heerlijk en origineel gerecht met sappige kip en een heerlijk sausje met citroen, witte wijn en kappertjes. Doe daarbij nog aardappelen en kerstomaatjes uit de oven, en je hebt weer een heerlijk avondmaal.

Ingrediënten

Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
kipfilet

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de kerstomaatjes. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Was de citroen goed, rasp de schil en pers het sap uit. Breng 50 milliliter water per persoon aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Snij de bladpeterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken.
  • Leg de kipfilets voor je uit. Bedek met plastiekfolie en sla plat met een stevig voorwerp (vleeshamer, deegrol...). Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Haal de platgeslagen kippenlapjes door de bloem. Klop de overtollige bloem er af.
  • Voeg de kerstomaatjes toe aan de bakplaat met aardappelen en besprenkel ze met 1/3de van de olijfolie. Zet nog 8 minuten in de oven.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kippenlapjes 2 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg de witte wijn, de kippenbouillon en de zeste en sap van de citroen toe aan de pan en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en roer de kappertjes en fijngehakte peterselie door de saus. Leg de kippenlapjes nog kort in de pan om even door te warmen.
  • Serveer de kippenlapjes met de ovenaardappelen en de gepofte kerstomaatjes. Lepel de citroen-kappertjessaus over de kip en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g kers­tomaten
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 citroen
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 kipfilets

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 50 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 622 kcal
  • Koolhydraten 49.86 g
  • Suikers 2.31 g
  • Vetten 24.74 g
  • Verzadigde vetten 3.62 g
  • Eiwitten 41.58 g
  • Vezels 8.11 g

Allergenen Selderij, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.