Pesto-kip met bulgur

Pesto-kip met bulgur

Zelf pesto maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. De basis is simpel: een goede olijfolie, een teentje look, wat noten, verse groene kruiden of groenten en wat parmezaan. Gebruik je pesto voor bij pasta of probeer dit recept met kip en bulgur eens. Super makkelijk en zo klaar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Doe de bulgur in een kom en schenk er per persoon 150 milliliter kokend water bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  • Doe de walnoten in een antikleefpan zonder vetstof en rooster ze kort, tot ze licht gekleurd zijn. Roer regelmatig om en haal dan uit de pan.
  • Snij de rucola grof en pers de knoflook. Doe de walnoten in een vijzel of keukenrobot, samen met de rucola en knoflook en maal fijn. Roer er dan de parmezaan en de extra vierge olijfolie door tot je een mooie pesto hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de kip in reepjes van 1 cm. Doe de olijfolie in de pan en bak de kip goudgeel, kruid met peper en zout.
  • Snij de kerstomaatjes in 2 en voeg ze bij de kip in de pan, laat 2 minuten meebakken en haal de pan dan van het vuur. Roer de bulgur los met een vork en voeg toe aan de pan, samen met de helft van de pesto. Meng goed door elkaar en serveer met de rest van de pesto erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g bulgur
  • 30 g walnoten
  • 50 g rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g parmezaan
  • 2 kipfilets
  • 125 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 775 kcal
  • Koolhydraten 49.69 g
  • Suikers 4.3 g
  • Vetten 40.34 g
  • Verzadigde vetten 8.02 g
  • Eiwitten 49.06 g
  • Vezels 10.15 g

Allergenen Gluten, Noten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.