Pepersteak met lauwe aardappel-pastinaaksalade

Pepersteak met lauwe aardappel-pastinaaksalade

Pastinaak is ondertussen al even uit de vergetelheid geraakt, maar zou wat ons betreft nog heel wat vaker op het menu mogen staan. Wat denk je van een lauwe geroosterde aardappel-pastinaaksalade met pepersteak en een frisse dragon-mosterdmayonaise? Dat wordt een heerlijk avondmaal!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
rundersteak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes. Schil de pastinaken en snij ze in even grote blokjes als de aardappelen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelen en pastinaak. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en zet 20 minuten in de oven. Haal dan uit de oven en laat even afkoelen.
  • Snij de dragon fijn en meng met de mayonaise en mosterd in een kommetje. Kruid met peper en zout. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Breng licht gezouten water aan de kook en blancheer de sperzieboontjes 3 minuten.
  • Kruid de steaks met veel peper en een beetje zout. Verhit de arachideolie in een pan en bak de steaks aan beide kanten 2-3 minuten. Leg de steaks op een bord en bedek met aluminiumfolie. Laat even rusten.
  • Meng de aardappelen, de pastinaak en de sperzieboontjes in een kom met de dragon-mosterdmayonaise en serveer met de gebakken pepersteaks.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 10 g dragon
  • 3 el mayonaise
  • 100 g sperziebonen
  • 2 rundersteaks

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el arachide­olie
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 826 kcal
  • Koolhydraten 64.44 g
  • Suikers 1.58 g
  • Vetten 41.42 g
  • Verzadigde vetten 6.26 g
  • Eiwitten 43.96 g
  • Vezels 13.6 g

Allergenen Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.