Penne peperonata

Penne peperonata

Peperonata is een heerlijke pastasaus op basis van gebakken paprika's. Heerlijk zoet en zacht van smaak. Een vegetarische en lichte topper, in combinatie met de krokante pijnboompitten, volkoren penne en afgewerkt met parmezaanschilfers en peterselie. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij de paprika's in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de paprikareepjes toe. Laat 20 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg na 10 minuten de uiringen en de knoflook toe.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
  • Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Snij de bladpeterselie grof.
  • Blus de pan met paprika's met de balsamico en roer er de pijnboompitten en fijngesneden peterselie door. Kruid met peper en zout. Roer de penne door de peperonata. Serveer en werk af met de parmezaanschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g volkoren penne
  • 30 g pijnboompitten
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 683 kcal
  • Koolhydraten 85.77 g
  • Suikers 18.6 g
  • Vetten 22.34 g
  • Verzadigde vetten 5.01 g
  • Eiwitten 25.88 g
  • Vezels 17.25 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.