Penne met worstjes en rozemarijn in tomatensaus

Penne met worstjes en rozemarijn in tomatensaus

Het vlees in chipolataworsten is heerlijk kruidig en dus ideaal om ook in een pastagerecht te gebruiken! We maken een zalige tomatensaus met gebakken worstjes en rozemarijn. Hier zal het hele gezin van smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
chipolataworst
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Knijp stukjes chipolata uit de worst. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak grof. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de stukjes chipolata samen met de rozemarijn.
  • Snij ondertussen de ui en rode paprika fijn en pers de knoflook.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  • Schep de chipolata uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Bak de ui, paprika en knoflook in het vet van de worst. Voeg de tomaten in blik toe. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de chipolata terug toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de penne met de tomatensaus met worstjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g chipolataworsten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g penne
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 806 kcal
  • Koolhydraten 88.93 g
  • Suikers 14.8 g
  • Vetten 28.78 g
  • Verzadigde vetten 8.64 g
  • Eiwitten 37.36 g
  • Vezels 10.08 g

Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.