Penne met romige tomatensaus en gerookte zalm

Penne met romige tomatensaus en gerookte zalm

Deze originele pastaschotel heeft het allemaal: heerlijke beetgare penne, een rijke tomatensaus met mascarpone die er mooi doorheen smelt en reepjes frisse gerookte zalm, afgewerkt met verse basilicumblaadjes. Een lekkere doordeweekse pasta die hemels afsmaakt!

Ingrediënten

Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
gerookte zalm
Ingredientfoto
mascarpone

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  • Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een pot en stoof de ui en de knoflook aan op een zacht vuur gedurende 3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes uit blik toe. Kruid met peper en zout, schep goed om, breng aan de kook en laat dan de saus 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snij ondertussen de basilicum fijn en de gerookte zalm in reepjes.
  • Haal de saus van het vuur en schep er de mascarpone door. Meng goed en schep er dan de gerookte zalm en de blokjes tomaat door. Serveer de penne met de saus erover gelepeld en werk af met de basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g penne
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g basilicum
  • 150 g gerookte zalm
  • 100 g mascarpone

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 886 kcal
  • Koolhydraten 83.64 g
  • Suikers 13.28 g
  • Vetten 44.11 g
  • Verzadigde vetten 18.99 g
  • Eiwitten 35.59 g
  • Vezels 8.49 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.