Penne met romige rucola-amandelpesto, courgette en kip

Penne met romige rucola-amandelpesto, courgette en kip

Dit originele pastagerecht heeft het allemaal: een zalige romige saus op basis van rucola-amandelpesto, gebakken kip en plakjes courgette om zeker ook de nodige groentjes binnen te hebben. Dit wordt een nieuwe favoriet in huis, durven we vermoeden!

Ingrediënten

Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar hou per persoon 50 milliliter van het kookvocht bij.
  • Was de rucola en laat uitlekken. Snij de courgette overlangs in vier. Snij dan in plakjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de kippenreepjes toe. Bak ze rondom goudbruin in 6-7 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en voeg de courgette toe. Bak 5 minuten, schep regelmatig om.
  • Pel de knoflook. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak 3/4de van de rucola grof. Doe de knoflook, de geroosterde amandelschilfers en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Roer er de geraspte harde kaas door. Voeg eventueel enkele eetlepels water toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kip terug toe aan de pan. Voeg de pesto toe. Voeg de room en het apart gehouden kookvocht van de penne toe. Roer goed om en laat nog 1 minuut doorwarmen op het vuur. Voeg nu de pasta toe en roer opnieuw goed om. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Schep in diepe borden, werk af de rest van de rucola en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g penne
  • 50 g rucola
  • 1 courgette
  • 2 kipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el amandel­schilfers
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1005 kcal
  • Koolhydraten 79.4 g
  • Suikers 14.98 g
  • Vetten 48.52 g
  • Verzadigde vetten 15.01 g
  • Eiwitten 59.74 g
  • Vezels 6.75 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose, Selderij, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.