Penne met romige broccolisaus en Italiaanse ham

Penne met romige broccolisaus en Italiaanse ham

Een originele pasta met een romig broccolisausje met salie. Heel gemakkelijk en snel om klaar te maken én overheerlijk met de zoute Italiaanse ham erbij. Werk af met parmezaanschilfers en je hebt een originele Italiaanse maaltijd in 15 minuten op tafel gezet!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
prosciutto
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, een grote kookpot, een klein kookpotje en een staafmixer klaar.
  • Snij de broccoli in roosjes. Pluk de blaadjes salie en snij fijn. Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de broccoliroosjes en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 3 minuten. Schep de broccoliroosjes uit het hete water, hou even apart en voeg de penne toe. Laat 10 minuten koken en giet af.
  • Verhit de olijfolie in het kookpotje en voeg de gekookte broccoliroosjes toe. Roerbak 1 minuut en strooi er de bloem over. Voeg de melk en salie toe en breng aan de kook. Mix fijn met de staafmixer en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Roer de penne door de broccolisaus. Serveer en drapeer er de plakjes prosciutto over. Werk af met parmezaanschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 5 g salie
  • 200 g penne
  • 150 g prosciutto
  • 30 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 250 ml melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 799 kcal
  • Koolhydraten 84.76 g
  • Suikers 14.5 g
  • Vetten 26.77 g
  • Verzadigde vetten 8.93 g
  • Eiwitten 49.14 g
  • Vezels 12.26 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.