Penne met rode pesto en kerstomaatjes

Penne met rode pesto en kerstomaatjes

Groene pesto met basilicum heb je vast al eens gemaakt, maar hoe zit het met de rode variant met zongedroogde tomaatjes? Juist, dit moet je proeven, want het is minstens even overheerlijk. Een heerlijke zomerse pasta met penne, verse rode pesto, kerstomaatjes en kruidige rucola. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
zongedroogde tomaat
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Halveer de kerstomaatjes. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan zonder vetstof. Doe de knoflook, de zongedroogde tomaten, de pijnboompitten en de helft van de parmezaan in een keukenrobot en blend fijn. Je kan dit ook fijnstampen in een vijzel. Voeg de extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de pesto en de kerstomaatjes door de penne en voeg wat van het kookvocht toe, zodat je een mooie vloeiende saus bekomt. Schep er voorzichtig blaadjes rucola door. Werk af met de rest van de parmezaan en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g penne
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 30 g parmezaan
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 710 kcal
  • Koolhydraten 75.74 g
  • Suikers 7.41 g
  • Vetten 32.2 g
  • Verzadigde vetten 6.91 g
  • Eiwitten 25.47 g
  • Vezels 6.94 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.