Penne met kippengehaktballetjes in romige preisaus

Penne met kippengehaktballetjes in romige preisaus

Een op en top herfstige pasta, deze penne met kippengehaktballetjes in een romige preisaus met tijm. Snel en gemakkelijk om te maken en dit smaakt eens zo goed op een koude of natte dag. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Was en snij de prei in ringen. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de sjalot fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg de fijngesneden sjalot en het paneermeel toe, kruid met peper en zout. Meng goed en rol met vochtige handen gehaktballetjes, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit de helft van de boter in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Verhit de rest van de boter in de pan waarin je de gehaktballetjes hebt gebakken en stoof de prei en tijm aan op een zacht vuur. Voeg na 5 minuten de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Voeg de lichte room toe, roer goed en voeg de gehaktballetjes opnieuw toe. Kruid met peper en zout en laat nog een 5-tal minuten zachtjes pruttelen.
  • Meng de penne met de romige preisaus. Voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe. Schep op borden, overstrooi met de parmezaan en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 preien
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 1 sjalot
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el paneermeel
  • 200 g penne
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1041 kcal
  • Koolhydraten 93.64 g
  • Suikers 17.89 g
  • Vetten 45.32 g
  • Verzadigde vetten 23.8 g
  • Eiwitten 59.8 g
  • Vezels 13.27 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.