Penne met kip, champignons en kruidenkaas

Penne met kip, champignons en kruidenkaas

Wij hebben iets voor jou! Een gemakkelijk gerecht met penne, blokjes kip en champignons. En als saus? Heerlijke kruidenkaas die mooi over de pasta smelt. Ben je al aan het watertanden?

Ingrediënten

Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kruidenkaas

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng terug aan de kook. Voeg de penne toe en kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  • Snij de sjalot fijn. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Hak de bladpeterselie fijn. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in de pan en stoof de sjalot 1 minuut aan. Voeg dan de kipblokjes en champignons toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de kruidenkaas en melk toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en voeg eventueel nog wat kookvocht van de pasta toe.
  • Meng de penne door de saus. Serveer met de bladpeterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g penne
  • 1 sjalot
  • 250 g champignons
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 kipfilets
  • ½ potje kruidenkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 651 kcal
  • Koolhydraten 69.99 g
  • Suikers 5.01 g
  • Vetten 13.53 g
  • Verzadigde vetten 3.11 g
  • Eiwitten 58.89 g
  • Vezels 7.06 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.