Penne met geroosterde groenten-ratatouille

Penne met geroosterde groenten-ratatouille

We leggen een aantal van onze favoriete groenten op de rooster en het resultaat is een heerlijke ratatouille, die perfect past bij penne, afgewerkt met parmezaanse kaas. Een vegetarische topper voor jong en oud. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de courgette en aubergine in hapklare stukjes. Snij de tomaten in plakjes. Snij de rode ui in plakken. Snij de paprika in stukken. Schik alle groenten op de bakplaat en besprenkel met de olijfolie, bestrooi met de Provençaalse kruiden en kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar hou per persoon 50 milliliter van het kookvocht bij.
  • Snij de peterselie fijn. Meng de geroosterde groenten, het kookvocht, de fijngesneden peterselie en de helft van de parmezaan door de pasta. Kruid met peper en zout. Serveer en werk af met de rest van de parmezaan en extra vierge olijfolie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 200 g penne
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 798 kcal
  • Koolhydraten 95.72 g
  • Suikers 21.27 g
  • Vetten 30.88 g
  • Verzadigde vetten 6.73 g
  • Eiwitten 28.31 g
  • Vezels 13.51 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.