Penne met geroosterde groenten-ratatouille
We leggen een aantal van onze favoriete groenten op de rooster en het resultaat is een heerlijke ratatouille, die perfect past bij penne, afgewerkt met parmezaanse kaas. Een vegetarische topper voor jong en oud. Laat het smaken!
Ingrediënten
courgette
aubergine
tomaat
rode ui
rode paprika
Provençaalse kruiden
penne
bladpeterselie
parmezaan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de courgette en aubergine in hapklare stukjes. Snij de tomaten in plakjes. Snij de rode ui in plakken. Snij de paprika in stukken. Schik alle groenten op de bakplaat en besprenkel met de olijfolie, bestrooi met de Provençaalse kruiden en kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar hou per persoon 25 milliliter van het kookvocht bij.
- Snij de peterselie fijn. Meng de geroosterde groenten, het kookvocht, de fijngesneden peterselie en de helft van de parmezaan door de pasta. Kruid met peper en zout. Serveer en werk af met de rest van de parmezaan en extra vierge olijfolie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 courgette
- ½ aubergine
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 2 kl Provençaalse kruiden
- 200 g penne
- 10 g bladpeterselie
- 30 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 783 kcal
- Koolhydraten 93.75 g
- Suikers 21.7 g
- Vetten 30.6 g
- Verzadigde vetten 6.73 g
- Eiwitten 27.6 g
- Vezels 12.69 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.