Penne met geroosterde bloemkool en parmezaan-botersaus

Penne met geroosterde bloemkool en parmezaan-botersaus

Hoe maak je een vegetarische pasta toch lekker en vol van smaak? Test dit recept en we begeleiden je stap voor stap om er een heerlijk gerecht van te maken! Geroosterde bloemkool in combinatie met penne en een zalige parmezaan-botersaus, afgewerkt met crunchy pijnboompitten. Hiermee overtuig je de grootste carnivoor!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Kook 3 minuten. Haal de pot van het vuur en schep er de bloemkoolroosjes uit met een schuimspaan. Laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de uitgelekte bloemkoolroosjes. Leg er de ongepelde knoflookteentjes bij. Besprenkel met de olijfolie, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er de laatste 5 minuten de pijnboompitten bij.
  • Breng de pot waarin je de bloemkoolroosjes gekookt hebt terug aan de kook en voeg de penne toe. Kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Laat even terug afkoelen en roer er dan de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  • Snij de bladpeterselie fijn.
  • Roer de parmezaan-botersaus door de penne, voeg eventueel wat van het kookvocht toe voor een vloeiende saus. Knijp de teentjes knoflook uit het velletje en roer door de pasta. Schep de bloemkoolroosjes voorzichtig door de pasta.
  • Serveer de penne met de bloemkool en overstrooi met de pijnboompitten en fijngesneden bladpeterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl chilivlokken
  • 30 g pijnboompitten
  • 200 g penne
  • 40 g parmezaan
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 828 kcal
  • Koolhydraten 76.91 g
  • Suikers 9.5 g
  • Vetten 43.12 g
  • Verzadigde vetten 16.89 g
  • Eiwitten 29.75 g
  • Vezels 8.38 g

Allergenen Noten, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.