Penne met courgette en pistache-basilicumpesto

Penne met courgette en pistache-basilicumpesto

Iedereen houdt van pesto Genovese, de zalige saus voor bij pasta met pijnboompitjes en basilicum. Je kan er ook een heerlijk Zuiderse versie van maken met pistachenootjes. Test het zelf maar eens uit in deze originele penne met courgette en een pesto van pistache en basilicum, zalig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
pistache­noot
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Snij de courgette in balkjes van 3 centimeter.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af, maar hou een kopje van het kookvocht apart.
  • Doe 3/4 van de pistachenootjes, basilicum, een scheutje van het kookvocht van de pasta en extra vierge olijfolie in een keukenrobot of vijzel en maal tot een grove pesto. Voeg de helft van de geraspte parmezaan toe en kruid met peper en zout. Voor een vloeiende saus, voeg je nog een beetje extra kookvocht van de pasta toe.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de knoflook toe. Voeg na 1 minuut de courgettebalkjes toe en kruid met peper en zout. Roerbak gedurende 4 minuten.
  • Hak de rest van de pistachenootjes. Meng de pesto door de penne en schep er dan voorzichtig de gebakken courgettebalkjes door. Serveer de pasta met de rest van de parmezaan en pistachenootjes erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1½ courgette
  • 200 g penne
  • 30 g pistache­noten
  • 20 g basilicum
  • 40 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 809 kcal
  • Koolhydraten 81.17 g
  • Suikers 17.14 g
  • Vetten 39.57 g
  • Verzadigde vetten 8.71 g
  • Eiwitten 29.07 g
  • Vezels 7.45 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.