Penne met broccolipesto en spekblokjes

Penne met broccolipesto en spekblokjes

Een authentiek Italiaans recept zouden we dit niet durven noemen, maar desalniettemin erg smaakvol! We maken penne met originele broccolipesto en krokant gebakken spekblokjes erbij. Dit wil je toch proeven?

Ingrediënten

Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
amandel­poeder
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. maar hou per persoon 75 milliliter kookvocht bij. (tip: schep met een tas of een maatbeker het kookvocht eruit net voor je afgiet)
  • Snij de broccoli in roosjes. 'Schil' het buitenste laagje van de steel van de broccoli en snij ook in blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoliroosjes- en steel toe. Kook 8 minuten. Giet af.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de gerookte spekblokjes toe. Bak krokant.
  • Pel de knoflook. Doe de knoflook en het amandelpoeder in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de extra vierge olijfolie en de geraspte harde kaas toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer de broccoli met een stamper of staafmixer tot een grove saus. Meng er de amandelpoedermengeling door.
  • Meng de gekookte penne met de broccolipesto. Voeg het kookvocht van de pasta toe voor een vloeiende saus. Meng er de gebakken spekblokjes door en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g penne
  • 1 broccoli
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g amandel­poeder
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1202 kcal
  • Koolhydraten 75.85 g
  • Suikers 8.1 g
  • Vetten 66.02 g
  • Verzadigde vetten 42.03 g
  • Eiwitten 46.88 g
  • Vezels 14.48 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.