Penne met aubergine en mozzarella

Penne met aubergine en mozzarella

Een snelle en toch zeer smaakvolle pasta met aubergine, mozzarella en verse basilicum. Zorg er zeker voor dat je de mozzarella in stukjes 'scheurt', dat oogt niet alleen mooier, het smaakt ook beter als de kaas zachtjes begint te smelten over de warme saus. Een snel doordeweekse vegetarische pasta om van te genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een pot op een matig vuur. Stoof de ui 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en laat nog 2 minuten stoven.
  • Voeg de tomatenblokjes en de balsamico toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Breng gezouten water aan de kook in een grote pot. Voeg de penne toe en kook beetgaar in 10-12 minuten.
  • Snij de aubergine in de lengte in 4 en snij verder in blokjes van 2 cm. Pluk de blaadjes basilicum. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de aubergineblokjes toe en laat 5 minuten bakken tot ze zacht zijn.
  • Voeg de tomatensaus toe aan de pan en roer goed om. Voeg ook de basilicumblaadjes toe.
  • Haal de pan van het vuur en schep er de pasta door. Kruid bij met peper en zout en roer goed om.
  • Scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de mozzarella.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 200 g penne
  • 1 aubergine
  • 10 g basilicum
  • 125 g mozzarella

Uit jouw keuken

  • 2 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 773 kcal
  • Koolhydraten 88.98 g
  • Suikers 18.27 g
  • Vetten 30.15 g
  • Verzadigde vetten 10.48 g
  • Eiwitten 30.14 g
  • Vezels 11.66 g

Allergenen Gluten, Lactose, Sulfiet, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.