Penne 'melanzane alla parmigiana' met pangrattato

Penne 'melanzane alla parmigiana' met pangrattato

De smaken van één van onze favoriete Italiaanse gerechten 'melanzane alla parmigiana', maar dan in een origineel pastagerecht. Afgewerkt met krokante pangrattato, een crunchy broodkruimmengeling dat de Italianen gebruiken in plaats van parmezaan. Een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de blokjes aubergine. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui, de Italiaanse kruiden en de helft van de knoflook toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenpassata toe. Kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  • Maak de pangrattato: verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de rest van de knoflook en de panko toe. Schep goed om en laat de panko kleuren. Kruid met peper en zout en schep uit de pan.
  • Snij de kerstomaten in kwartjes. Pluk de blaadjes basilicum. Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Haal de aubergineblokjes uit de oven, en roer ze door de tomatensaus. Voeg ook de kerstomaten toe. Roer goed om en laat nog 3 minuten doorwarmen.
  • Meng de penne met de aubergine-tomatensaus en schep in diepe borden. Werk af met de mozzarella, basilicum, pangrattato en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1½ aubergine
  • 200 g penne
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomaten­passata
  • 4 el panko
  • 125 g kers­tomaten
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 904 kcal
  • Koolhydraten 99.18 g
  • Suikers 16.5 g
  • Vetten 38.5 g
  • Verzadigde vetten 11.63 g
  • Eiwitten 33.61 g
  • Vezels 14.44 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.