Penne chili con carne met cheddar

Penne chili con carne met cheddar

Een gerecht dat je niet snel in Mexico zal tegenkomen, maar toch is het verrassend lekker: penne in combinatie met chili con carne saus. Klaar in 20 minuten. Werk af met geraspte cheddar en koriander en smullen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode bonen
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg het gehakt toe. Roerbak 4 minuten en snij ondertussen de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten.
  • Voeg de rode paprika, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe aan het gehakt. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de tomatenblokjes en rode bonen toe. Breng aan de kook en laat 8 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Pluk de blaadjes koriander. Giet de pasta af en meng door de chili con carne.
  • Schep de penne chili con carne in diepe borden en strooi er de cheddarkaas over. Werk af met blaadjes koriander en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 200 g penne
  • 2 kl komijn
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g koriander
  • 30 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1038 kcal
  • Koolhydraten 118.04 g
  • Suikers 12.13 g
  • Vetten 34.88 g
  • Verzadigde vetten 12.24 g
  • Eiwitten 58.27 g
  • Vezels 11.02 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.