Penne carbonara met hamblokjes en courgette

Ah pasta carbonara, zo lekker! We maken een snelle versie met gebakken courgette en hamblokjes erbij. Net dat tikkeltje gezonder en zo gemakkelijk en snel. Een 15 minuten pasta wonder!
Ingrediënten

penne

courgette

knoflook

gedroogde tijm

bio-ei

parmezaan

lichte room

hamblokje
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet, mengkom en een pan klaar.
- Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de penne en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
- Snij de courgette in balkjes (ongeveer de grootte van de penne). Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de courgette, gedroogde tijm en knoflook toe. Roerbak 5 minuten.
- Scheid de eieren en klop de eierdooiers los in een mengkom. Het eiwit heb je niet nodig in dit recept. Voeg de room, de helft van de parmezaan en peper en zout toe. Meng goed.
- Doe de pasta terug in de kookpot en voeg het eiermengsel toe. Laat 2-3 minuten op een zacht vuurtje opwarmen, terwijl je roert, zodat de saus wat indikt. Voeg wat van het kookvocht van de pasta toe, indien nodig. Voeg de courgette met knoflook en de hamblokjes toe en meng door elkaar.
- Schep de pasta in borden, strooi er de rest van de parmezaan over en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g penne
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 kl gedroogde tijm
- 2 bio-eieren
- 40 g parmezaan
- 1 brikje lichte room
- 150 g hamblokjes
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 886 kcal
- Koolhydraten 81.13 g
- Suikers 15.81 g
- Vetten 41.14 g
- Verzadigde vetten 17.24 g
- Eiwitten 46.22 g
- Vezels 5.66 g
Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.