Penne arrabbiata met mozzarella en rucola

Penne arrabbiata met mozzarella en rucola

Dé perfecte pasta voor wie van wat pit houdt. Deze eenvoudige saus smaakt heerlijk af en kan je uiteraard zo pikant maken als je zelf wil. Voor een milde versie gebruik je wat minder chilivlokken. Lekker in combinatie met de zachte mozzarella en peperige rucola. Klaar in 15 minuten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng terug aan de kook. Voeg de penne toe en kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  • Was de rucola en laat uitlekken.
  • Snij ondertussen de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en stoof de sjalot en knoflook aan. Voeg na 3 minuten de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Kruid met peper en zout, roer goed om en laat 5-6 minuten pruttelen.
  • Scheur de mozzarella in stukjes. Serveer de penne met de arrabiatasaus, de mozzarella en rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g penne
  • 50 g rucola
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 1 bol mozzarella

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 635 kcal
  • Koolhydraten 76.78 g
  • Suikers 6.98 g
  • Vetten 22.68 g
  • Verzadigde vetten 9.41 g
  • Eiwitten 27.93 g
  • Vezels 6.96 g

Allergenen Gluten, Selderij, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.