Penne all'arrabiata

Penne all'arrabiata

Dé perfecte pasta voor wie van wat pit houdt. Deze eenvoudige saus smaakt heerlijk af en kan je uiteraard zo pikant maken als je zelf wilt. Voor een milde versie gebruik je minder chilipeper, voor de durvers: laat de pitjes van de chilipeper er ook in. Deze vegetarische topklassieker zet je in minder dan 20 minuten op tafel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een grote pot water aan de kook. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wilt). Snij in het vel van de tomaten een kruisje.
  • Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Voeg wat zout toe aan het kokend water en kook hierin de penne beetgaar gedurende 10-12 minuten. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de rode ui en de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes en de chilipeper toe, kruid met peper en zout. Voeg na 3 minuten de passata toe en laat zachtjes pruttelen.
  • Giet de pasta af, spoel en meng dan door de saus. Serveer met de geraspte parmezaan erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 200 g penne
  • 500 ml tomaten­passata
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 591 kcal
  • Koolhydraten 83.62 g
  • Suikers 11.67 g
  • Vetten 15.72 g
  • Verzadigde vetten 4.55 g
  • Eiwitten 24.38 g
  • Vezels 8.85 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.