Penne all'arrabiata met gehaktballetjes

Een originele combinatie van 2 Italiaanse klassiekers: penne all'arrabiata met 'polpetti' erbij, dat zijn sappige gehaktballetjes op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Het werkt wonderwel in dit heerlijke, snelle en kindvriendelijke gerecht.
Ingrediënten

rode ui

knoflook

rode chilipeper

tomaat

penne

basilicum

gemengd gehakt

Italiaanse kruiden

tomatenpassata

parmezaan
Bereidingswijze
- Breng een grote pot water aan de kook. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wil). Snij in het vel van de tomaten een kruisje.
- Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Voeg wat zout toe aan het kokend water en kook hierin de penne beetgaar gedurende 10-12 minuten. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de helft van de basilicum fijn.
- Doe het gehakt in een kom, samen met de Italiaanse kruiden, de fijngesneden basilicum en de helft van de knoflook. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en rol er met vochtige handen balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
- Verwarm de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en hou even opzij.
- Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de rode ui en de rest van de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes en de chilipeper toe. Voeg na 3 minuten de tomatenpassata toe en laat zachtjes pruttelen gedurende 5 minuten. Voeg dan de gehaktballetjes terug toe en laat ze nog 5 minuten mee verdergaren in de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en meng dan door de saus. Serveer met de geraspte parmezaan en de rest van de blaadjes basilicum erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 2 tomaten
- 200 g penne
- 10 g basilicum
- 300 g gemengd gehakt
- 1 kl Italiaanse kruiden
- 500 ml tomatenpassata
- 40 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 956 kcal
- Koolhydraten 90.04 g
- Suikers 12.56 g
- Vetten 42.23 g
- Verzadigde vetten 13.56 g
- Eiwitten 51.29 g
- Vezels 9.01 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.