Penne all'arrabiata met gehaktballetjes

Penne all'arrabiata met gehaktballetjes

Een originele combinatie van 2 Italiaanse klassiekers: penne all'arrabiata met 'polpetti' erbij, dat zijn sappige gehaktballetjes op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Het werkt wonderwel in dit heerlijke, snelle en kindvriendelijke gerecht.

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een grote pot water aan de kook. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wilt). Snij in het vel van de tomaten een kruisje.
  • Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Voeg wat zout toe aan het kokend water en kook hierin de penne beetgaar gedurende 10-12 minuten. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de helft van de basilicum fijn.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de knoflook, de Italiaanse kruiden en de fijngesneden basilicum. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en vorm er gehaktballetjes ter grootte van een golfbal van.
  • Verwarm de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en hou even opzij.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de rode ui en de rest van de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes en de chilipeper toe. Voeg na 3 minuten de tomatenpassata toe en laat zachtjes pruttelen gedurende 5 minuten. Voeg dan de gehaktballetjes terug toe, en laat ze nog 5 minuten mee verdergaren in de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta af, spoel en meng dan door de saus. Serveer met de geraspte parmezaan en de rest van de blaadjes basilicum erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 200 g penne
  • 10 g basilicum
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomaten­passata
  • 40 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 958 kcal
  • Koolhydraten 90.27 g
  • Suikers 12.65 g
  • Vetten 42.24 g
  • Verzadigde vetten 13.56 g
  • Eiwitten 51.37 g
  • Vezels 9.08 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.