Penne all'arrabiata met aubergine en courgette

Penne all'arrabiata met aubergine en courgette

Penne all'arrabiata is één van de klassieke Italiaanse pasta's, met een pittige tomatensaus. Wij zijn echt fan van deze saus, maar soms mogen er al eens wat meer groenten bij. We geven de klassieker een upgrade met courgette en aubergine, 2 Zuiderse groenten die het prima doen in een tomatensaus. Proef het vooral zelf!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een grote pot water aan de kook. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wilt). Snij de courgette en aubergine in blokjes. Snij in het vel van de tomaten een kruisje.
  • Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Voeg wat zout toe aan het kokend water en kook hierin de penne beetgaar gedurende 8-9 minuten. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui, knoflook en de chilipeper aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de courgette en aubergine toe en roerbak 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de passata en de suiker toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn.
  • Giet de pasta af, spoel en meng door de saus. Serveer met de parmezaan en bladpeterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • ½ courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 200 g volkoren penne
  • 500 ml tomaten­passata
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 661 kcal
  • Koolhydraten 94.17 g
  • Suikers 20.09 g
  • Vetten 15.54 g
  • Verzadigde vetten 3.86 g
  • Eiwitten 26.47 g
  • Vezels 20.08 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.