Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata

Dé perfecte pasta voor wie van wat pit houdt. Deze eenvoudige saus smaakt heerlijk af en kan je uiteraard zo pikant maken als je zelf wil. Voor een milde versie gebruik je minder chilipeper, voor de durvers: laat de zaadjes van de chilipeper er ook in. Deze vegetarische topklassieker zet je in 20 minuten op tafel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een grote pot water aan de kook. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wil). Snij in het vel van de tomaten een kruisje.
  • Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Voeg wat zout toe aan het kokend water en kook hierin de penne beetgaar gedurende 10-12 minuten. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes.
  • Verhit een grote antikleefpan met de olijfolie en stoof de ui, de knoflook en de chilipeper aan gedurende 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met peper en zout. Voeg na 3 minuten de passata toe en laat zachtjes pruttelen gedurende 10 minuten.
  • Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer met de geraspte parmezaan erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 200 g penne
  • 500 ml tomaten­passata
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 594 kcal
  • Koolhydraten 84.16 g
  • Suikers 12.36 g
  • Vetten 15.73 g
  • Verzadigde vetten 4.56 g
  • Eiwitten 24.46 g
  • Vezels 9.09 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.