Patatas bravas van zoete aardappel met gegrilde kip en spinazie

Patatas bravas van zoete aardappel met gegrilde kip en spinazie

We namen een echte Spaanse tapasklassieker en gaven er een lekker koolhydraatarme twist aan! Ontdek deze zalige patatas bravas van zoete aardappel! De gestoofde spinazie en gegrilde kipfilet passen er perfect bij. Genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 1/4de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de tomaten in blokjes. Snij de uien fijn en pers de knoflook. Roer de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree los met een beetje water.
  • Verhit 1/4de van de olijfolie in een stoofpot. Stoof de helft van de ui enkele minuten glazig. Voeg dan de tomatenpuree, de tomaten en de helft van de knoflook toe. Laat 10 minuten stoven. Breng op smaak met cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout.
  • Leg de kipfilets tussen plastiekfolie en sla plat met een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een deegrol. Meng 1/4de van de olijfolie met de kipkruiden en een snufje peper. Bestrijk de kipfilets met de gekruide olie.
  • Verhit een grillpan op het vuur. Grill de kipfilets 3-4 minuten aan beide kanten.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de rest van de ui en knoflook toe. Stoof 1 minuut en voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de geroosterde zoete aardappelen met de tomatensaus en leg er de spinazie en de gegrilde kipfilets bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 596 kcal
  • Koolhydraten 29.9 g
  • Suikers 14.7 g
  • Vetten 33.01 g
  • Verzadigde vetten 4.85 g
  • Eiwitten 42.11 g
  • Vezels 9.6 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.