Patatas bravas met merguez en gegrilde courgette

Patatas bravas met merguez en gegrilde courgette

We hebben een barbecue-versie gemaakt van de Spaanse klassieker 'patatas bravas'! Daarbij komt een lekker merguezworstje en plakjes courgette, uiteraard ook geroosterd op de barbecue. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
merguezworst

Bereidingswijze

  • Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
  • Was de krieltjes en breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de krieltjes 8 minuten. Giet af.
  • Snij de courgette in ronde plakjes. Bestrijk ze met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Snij de tomaten in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Roer de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree los met een beetje water.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en stoof de ui 2 minuten. Doe er de tomatenpuree, de suiker, de tomaten en de helft van de knoflook bij. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout.
  • Meng de rest van de olijfolie met de rest van de knoflook. Meng de krieltjes met de knoflookolie en verpak ze in aluminiumfolie en vouw goed dicht. (indien je geen barbecue met kolen gebruikt, hoef je ze niet te verpakken in aluminiumfolie.)
  • Leg de papillot met de krieltjes 14 minuten in de kolen (of bak ze in een pan). Rooster de courgettes en de merguezworsten 3-4 minuten per kant op de barbecue (of in een grillpan).
  • Haal de krieltjes uit de papillot, schik op borden en schep er de pittige tomatensaus over. Leg de merguezworsten en courgetteplakken ook op het bord en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 300 g merguezworsten

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 891 kcal
  • Koolhydraten 63.12 g
  • Suikers 18.93 g
  • Vetten 51.63 g
  • Verzadigde vetten 10.7 g
  • Eiwitten 38.76 g
  • Vezels 11.02 g

Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.