Patatas bravas met merguez en courgettespaghetti

Patatas bravas met merguez en courgettespaghetti

Voor dit lekkere en originele gerecht deden we onze inspiratie op bij de Spaanse tapas: de tapasklassieker patatas bravas, dat zijn geroosterde aardappelen in een pittige tomatensaus met heerlijke merguezworstjes erbij en om het lekker voedzaam te houden: heerlijke courgettespaghetti erbij. Olé!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
merguezworst

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 12 minuten mee in de oven.
  • Snij de tomaten in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Roer de tomatenpuree los met een beetje water.
  • Stoof de ui glazig in de rest van de olijfolie, doe er de knoflook, de tomatenpuree en de tomaten bij. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met cayennepeper (begin met een beetje) en zout.
  • Verhit de boter in een pan en bak de merguezworstjes mooi bruin aan beide kanten. Serveer de merguez, de geroosterde aardappelen met de tomatensaus erover gelepeld en de courgettespaghetti.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tomaten­puree
  • 2 merguezworsten

Uit jouw keuken

  • 1 kl cayenne­peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 734 kcal
  • Koolhydraten 63.37 g
  • Suikers 14.44 g
  • Vetten 45.97 g
  • Verzadigde vetten 8.29 g
  • Eiwitten 17.64 g
  • Vezels 12.31 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.