Patatas bravas met champignonburger en geglaceerde venkel

Patatas bravas met champignonburger en geglaceerde venkel

Voor dit lekkere en originele gerecht deden we onze inspiratie op bij de Spaanse tapas: de tapasklassieker patatas bravas, dat zijn geroosterde aardappelen in een pittige tomatensaus. Om er een echte maaltijd van te maken, komen er lekkere champignonburgers bij en geglaceerde venkel. Een toppertje onder de zon!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
champignon­burger

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de venkel in plakken van 1 cm dik. Smelt de boter in een antikleefpan en voeg de plakken venkel toe. Bak ze 3 minuten aan elke kant en voeg dan water toe aan de pan tot de venkelplakken net onder staan. Laat het water 3/4de inkoken en bestrooi dan met de suiker, kruid met peper en zout en voeg de balsamico toe. Draai de venkelplakken regelmatig om, tot ze mooi gekleurd en gekaramelliseerd zijn.
  • Snij de tomaten in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Roer de tomatenpuree los met een beetje water.
  • Stoof de ui glazig in een kookpotje in 1/3de van de olijfolie, doe er de knoflook, de tomatenpuree en de tomaten bij. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de champignonburgers aan elke kant 4 minuten. Serveer de burgers, de geroosterde aardappelen met de tomatensaus erover gelepeld en de geglaceerde venkel.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkel
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 2 champignon­burgers

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 kl suiker
  • 1 el balsamico
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 693 kcal
  • Koolhydraten 70.41 g
  • Suikers 18.21 g
  • Vetten 34.76 g
  • Verzadigde vetten 8.27 g
  • Eiwitten 16.19 g
  • Vezels 16.39 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.