Pastinaakstoemp met rode bietenworst

Pastinaakstoemp met rode bietenworst

Een Scandinavisch geïnspireerd vegetarisch gerecht: stoemp van pastinaak en aardappel, met daarbij rucola, een frisse citroentoets, verrassende rode bietenworsten en crunchy pompoenpitten. Wat een kleur- en smaakfestijn!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
pompoen­pitten
Ingredientfoto
rode bietenworst
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
zure room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Schil de pastinaken en snij in gelijke stukken. Kook samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en hou even opzij.
  • Smelt de helft van de boter in de antikleefpan en bak de rode bietenworsten gedurende 2-3 minuten per kant. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • Giet de aardappelen en pastinaak af en stamp ze grof. Meng er de rest van de boter, melk, een snuf nootmuskaat, de citroenzeste en peper en zout door. Schep er dan 3/4de van de rucola door. Proef en breng eventueel op smaak met enkele druppels citroensap.
  • Snij de rode bietenworst in stukken en serveer met de pastinaakstoemp. Werk af met de rest van de rucola, een schep zure room en de pompoenpitten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 pastinaken
  • ½ citroen
  • 20 g pompoenpitten
  • 2 rode bietenworsten
  • 50 g rucola
  • ½ potje zure room

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 792 kcal
  • Koolhydraten 105.16 g
  • Suikers 4.52 g
  • Vetten 28.16 g
  • Verzadigde vetten 16.75 g
  • Eiwitten 19.68 g
  • Vezels 14.5 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.