Pastinaak bravas met vegan burger en rucola

Pastinaak bravas met vegan burger en rucola

We hebben een originele en koolhydraatarme variatie op de Spaanse tapasklassieker 'patatas bravas' bedacht! We vervingen de aardappelen door blokjes geroosterde pastinaak. Het resultaat is verrassend lekker. Daarbij komt een vegan burger en rucola. Een eenvoudig maar smaakvol gerecht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
vegan burger
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de pastinaken in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de tomaten in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Roer de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree los met 50 milliliter water per persoon.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een kookpotje en voeg de ui toe. Stoof 1 minuut. Voeg dan de knoflook, de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Roer goed om. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de vegan burgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  • Verdeel de geroosterde pastinaakblokjes over borden en schep er de pittige tomatensaus over. Serveer er de vegan burgers en rucola bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 2 vegan burgers
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 547 kcal
  • Koolhydraten 55.45 g
  • Suikers 9.89 g
  • Vetten 28.3 g
  • Verzadigde vetten 3.39 g
  • Eiwitten 9.05 g
  • Vezels 11 g

Allergenen Soja, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.