Pastasalade Niçoise
Voor de liefhebbers van de klassieke salade Niçoise brengen we een originele, lekkere vullende variatie met farfalle. En geen nood, alle originele ingrediënten zijn ook nog aanwezig: zacht gekookte eitjes, tonijn, boontjes, olijven, rode ui ringen en een heerlijke pittige dressing op basis van mosterd. Dat wordt smullen!
Ingrediënten
sperzieboon
farfalle
bio-ei
rode ui
kerstomaat
zwarte olijf
tonijn in eigen nat
Bereidingswijze
- Snij de uiteinden van de sperziebonen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle 3 minuten. Voeg dan de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten koken. Giet de pasta en sperziebonen af en spoel grondig met koud water en laat uitlekken.
- Breng nog een potje water aan de kook en kook de eieren gedurende 7 minuten.
- Snij de rode ui in hele fijne ringen. Halveer de kerstomaatjes. Halveer de zwarte olijven. Laat de tonijn uitlekken en breek in hapklare brokjes.
- Meng de extra vierge olijfolie met de mosterd en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Pel de eieren en snij in vier. Meng de dressing door de farfalle en boontjes. Schep de kerstomaten, rode ui en zwarte olijven erdoor. Verdeel over de borden en werk af met de tonijn en de gekookte eitjes. Kruid met peper en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g sperziebonen
- 200 g farfalle
- 2 bio-eieren
- 1 rode ui
- 125 g kerstomaten
- 40 g zwarte olijven
- 1 blik tonijn in eigen nat
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el wittewijnazijn
- 1 kl mosterd
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 764 kcal
- Koolhydraten 77.03 g
- Suikers 9.55 g
- Vetten 27.43 g
- Verzadigde vetten 5.13 g
- Eiwitten 49.17 g
- Vezels 8.9 g
Allergenen Gluten, Ei, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.