Pastasalade met spek, ei en kerstomaatjes

Pastasalade met spek, ei en kerstomaatjes

Zin in zomerse kost? Deze heerlijke pastasalade met krokante spekjes, gekookte eitjes, frisse kerstomaatjes en een frisse yoghurtdressing is net wat je zoekt! Klaar in 20 minuten en genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
zonnebloempit

Bereidingswijze

  • Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de lente-ui in ringen.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af en spoel met koud water.
  • Breng een apart potje water aan de kook en kook de eieren 7 minuten. Spoel onder koud water, pel en halveer ze.
  • Verhit een antikleefpan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de mayonaise met de yoghurt, mosterd, peper en zout. Meng de afgekoelde pasta met de dressing. Schep er de kerstomaten, spekjes en zonnebloempitten door. Werk af met de lente-ui en de eitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g kers­tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g farfalle
  • 2 bio-eieren
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • ½ potje magere yoghurt
  • 20 g zonnebloempitten

Uit jouw keuken

  • 1 kl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1010 kcal
  • Koolhydraten 74.08 g
  • Suikers 7 g
  • Vetten 53.01 g
  • Verzadigde vetten 31.37 g
  • Eiwitten 37.97 g
  • Vezels 5.66 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Noten, Pinda, Sesam, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.