Pastasalade met kip

Pastasalade met kip

Deze frisse pastasalade met kip smaakt heerlijk af op een warme dag. Een lekker kommetje vol met pastastrikjes, sappige stukjes kipfilet, knapperige pijnboompitten, kerstomaatjes en een heerlijke dressing. 100% kidsproof!

Ingrediënten

Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
bio-ei

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af en spoel onder koud water.
  • Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de lente-ui en bieslook in ringetjes. Snij de kipfilet in reepjes. Doe de kipkruiden in een kommetje en wentel de kippenreepjes erdoor.
  • Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak de kippenreepjes goudbruin. Kruid bij met peper en zout.
  • Scheid het (de) ei (eieren). Het eiwit heb je niet nodig. Mix de dooier met de mosterd, de wittewijnazijn, peper en zout. Schenk er langzaam de extra vierge olijfolie bij en blijf mixen tot je een mooi sausje hebt.
  • Meng de pasta met het sausje en schep er ook de kip, de kerstomaatjes en de lente-uitjes door. Verdeel over de borden en werk af met de pijnboompitten en bieslook.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g farfalle
  • 250 g kers­tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g bieslook
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 bio-ei

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl mosterd
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 852 kcal
  • Koolhydraten 74.77 g
  • Suikers 5.39 g
  • Vetten 35.52 g
  • Verzadigde vetten 5.68 g
  • Eiwitten 55.72 g
  • Vezels 5.88 g

Allergenen Gluten, Vis, Schaaldieren, Noten, Ei, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.