Pastasalade met gerookte makreel

Pastasalade met gerookte makreel

De combinatie van beetgare pasta en gerookte makreel is een echte winner! Doe daar nog knapperige groentjes bij en een lekker frisse dressing, en je hebt weer een zalige eenvoudige maaltijd op tafel getoverd. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
gerookte makreelfilet

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af en spoel onder koud water.
  • Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  • Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de lente-uitjes in ringen. Snij de bieslook fijn.
  • Scheid het ei (de eieren). Het eiwit heb je niet nodig. Mix de dooier(s) met de mosterd, de wittewijnazijn, peper en zout. Schenk er langzaam de extra vierge olijfolie bij en blijf mixen tot je een mooi sausje hebt.
  • Meng de pasta met het sausje en schep er ook de kerstomaatjes en de lente-uitjes door. Verdeel over de borden, breek er stukken gerookte makreelfilet bij en werk af met de pijnboompitten en bieslook.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g farfalle
  • 30 g pijnboompitten
  • 250 g kers­tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g bieslook
  • 1 bio-ei
  • 2 gerookte makreelfilets

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 954 kcal
  • Koolhydraten 75.53 g
  • Suikers 5.4 g
  • Vetten 52.61 g
  • Verzadigde vetten 11.72 g
  • Eiwitten 42.26 g
  • Vezels 5.46 g

Allergenen Gluten, Noten, Vis, Ei, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.