Pastasalade met gegrilde paprika, walnoten en geitenkaas

Pastasalade met gegrilde paprika, walnoten en geitenkaas

Schijnt het zonnetje? Dan is het het moment om deze heerlijke pastasalade klaar te maken! Begin met de paprika's te grillen: je laat de schil helemaal zwartblakeren, dan komt die er gemakkelijk af. De paprika wordt heerlijk zoet, een perfecte combinatie met de zachte geitenkaas en krokante walnoten. Een pastasalade voor genieters!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
conchiglie
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
geitenkaas
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill van de oven voor. Snij de paprika's in 8 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de conchiglie beetgaar in 9-11 minuten. Giet af en spoel met koud water.
  • Hak de walnoten grof. Halveer de olijven. Snij de komkommer overlangs in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snij in plakjes. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn. Verkruimel de geitenkaas. Hak de peterselie fijn.
  • Haal de gegrilde paprika's uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika's 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks gemakkelijk af te halen zijn.
  • Verwijder de schil van de paprika's en snij ze in reepjes. Meng de conchiglie, walnoten, gegrilde paprika's, olijven, komkommer, bladpeterselie en de dressing door elkaar. Schep er de geitenkaas voorzichtig door. Kruid met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g conchiglie
  • 30 g walnoten
  • 40 g zwarte olijven
  • ½ komkommer
  • 100 g geitenkaas
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 782 kcal
  • Koolhydraten 79.31 g
  • Suikers 13.75 g
  • Vetten 38.96 g
  • Verzadigde vetten 9.68 g
  • Eiwitten 24.44 g
  • Vezels 9.94 g

Allergenen Ei, Gluten, Noten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.