Pasta 'verde' met broccoli, courgette, spinazie en knoflookcrunch

Bij pasta denk je al gauw aan een tomatensaus voor erbij. Maar bekijk het eens anders en ga voor een groene, megagezonde saus met tal van groene groenten, zoals courgette, broccoli en spinazie. De olijven en de knoflookcrunch zorgen voor een leuke afwisseling. Een vegetarisch toppertje!
Ingrediënten

broccoli

courgette

zwarte olijf

knoflook

groentebouillonblokje

penne

panko

spinazie

harde geraspte kaas
Bereidingswijze
- Snij de broccoli in roosjes. Snij de courgette in blokjes. Snij de olijven in plakjes. Pers de knoflook.
- Breng een pot gezouten water aan de kook, verkruimel er de groentebouillon bij en voeg de penne toe. Laat 3 minuten koken en voeg dan broccoliroosjes toe. Laat nog 8 minuten koken en giet dan af, maar hou wat van het kookvocht bij.
- Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de knoflook en de panko toe. Roerbak tot de panko goudgeel kleurt. Schep uit de pan in een kommetje en hou even apart.
- Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de courgetteblokjes toe. Roerbak ze 3-4 minuten tot ze goudbruin kleuren. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
- Roer de geraspte kaas door de ondertussen wat afgekoelde panko. Meng de courgetteblokjes, spinazie en olijven door de pasta met broccoli, voeg eventueel wat kookvocht toe. Kruid met peper en zout.
- Serveer de pasta verde met de knoflookcrunch erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 broccoli
- ½ courgette
- 40 g zwarte olijven
- 1 teentje knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- 200 g penne
- 4 el panko
- 150 g spinazie
- 30 g harde geraspte kaas
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 713 kcal
- Koolhydraten 82.56 g
- Suikers 12.33 g
- Vetten 25.62 g
- Verzadigde vetten 6.04 g
- Eiwitten 31.49 g
- Vezels 15.74 g
Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.