Pasta 'verde' met broccoli, courgette, spinazie en knoflookcrunch

Pasta 'verde' met broccoli, courgette, spinazie en knoflookcrunch

Bij pasta denk je al gauw aan een tomatensaus voor erbij. Maar bekijk het eens anders en ga voor een groene, megagezonde saus met tal van groene groenten, zoals courgette, broccoli en spinazie. De olijven en de knoflookcrunch zorgen voor een leuke afwisseling. Een vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in roosjes. Snij de courgette in blokjes. Snij de olijven in plakjes. Pers de knoflook.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook, verkruimel er de groentebouillon bij en voeg de broccoliroosjes en penne toe. Laat 9 minuten koken en giet dan af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de knoflook en de panko toe. Roerbak tot de panko goudgeel kleurt. Schep uit de pan in een kommetje en hou even apart.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de courgetteblokjes toe. Roerbak ze 3-4 minuten tot ze goudbruin kleuren. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
  • Roer de geraspte kaas door de ondertussen wat afgekoelde panko. Meng de courgetteblokjes, spinazie en olijven door de pasta met broccoli, voeg eventueel wat kookvocht toe. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de pasta verde met de knoflookcrunch erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • ½ courgette
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 200 g volkoren penne
  • 4 el panko
  • 150 g spinazie
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 707 kcal
  • Koolhydraten 80.58 g
  • Suikers 11.14 g
  • Vetten 25.12 g
  • Verzadigde vetten 5.34 g
  • Eiwitten 29.99 g
  • Vezels 21.84 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.